Stress og fordøjelsen

Stress

Stress er efterhånden en folkesygdom. Og hvorfor får vi stress? Det får vi når vores kapacitet er fyldt op og bægeret " løber over ".

Årsagerne kan være mange til at vi havner i stress. Lige  nu og her kan det jo være et alt for krævende et job, alt for mange jern i ilden, flere opgaver end man kan nå at effektuere på jobbet,  problemer i privatlivet, økonomiske problemer, gamle følelser / traumer, der ikke bliver håndteret og forløst, osv. Der kan være så mange grunde!

Derudover ligger der jo næsten altid noget i vores fortid, som fylder, også noget vi ikke tænker over, noget som vi tror vi er forbi for lang tid siden. 
MEN kroppen husker!  Kroppen lagrer alle vores oplevelser, med mindre vi får dem effektivt forløst.

Når man så feks. sidder der i et alt for krævende og stressende job, bliver summen af det hele alt for meget.

Og der kommer stressen ind, når bøtten er fuld, når vi ikke har mere overskud at give af.

Stress påvirker os på mange måder. Der er dog et  sted i kroppen, der næsten altid bliver negativt påvirket, og det er vores fordøjelse. Den bliver nedsat med mange gener til følge.

Vores søvn bliver også ofte dårligere. Vi har måske svært ved at falde i søvn, vågner mange gange i løbet af natten og næste morgen står vi op og føler os slet ikke udhvilede. Og næste nat samme mønster, det er dømt til at gå galt.

Mange oplever indre uro, hjertebanken, hukommelsesbesvær, græder nemt, små opgaver føles kæmpestore, smerter forskellige steder i kroppen, udmattethed,  osv. osv.

Kroppen begynder at tale til os: 
" Stop "
" Hjælp, jeg er overloadet " 
" Giv mig ro og fred"

Ro og fred, som kan være en nødvendighed, giver lindring. Men vi skal dybere. Vi skal have kigget på hvorfor du kom ud i stress. Hvad er årsagen - også den dybere årsag.

Som jeg startede med at skrive, så husker kroppen, den gemmer på gamle negative oplevelser og traumer.

Et eksempel:
Hvis du har været udsat for noget gennem længere tid, hvor du ikke har fået givet udtryk for feks. din vrede, eller har haft en voldsom oplevelse, hvor du ikke fik sagt fra.. hvor du " slugte " din vrede, så sætter det sig i dit tarmsystem ... som en ufordøjelig følelse. Du kan kun fordøje den, hvis du får givet udtryk for din vrede. Sluger du vreden, så ulmer den løs ned i dit tarmsystem med en masse bøvl til følge, feks. oppustet mave, inttollerance overfor fødevarer, irritabel tyktarm, tarmbetændelse osv.

Her kan vi selvfølgelig ændre på din kost, give diverse kosttilskud for at genoprette balancen, MEN hvis ikke vi får arbejdet med de følelser, der sidder der og ulmer, så hjælper det ofte kun i kortere tid.

Her kommer  Tankefeltterapien ind. Det er et virkeligt effektivt redskab til at forløse disse gamle følelser. Derefter virker kostændringer og kosttilskud langt langt bedre. 2+2 bliver = 5.

MIN BEDSTE MÅDE AT HJÆLPE DIG PÅ:

1 ) Du kommer til en Vegatest, hvor vi klarlægger de belastninger, der ligger i din krop og de mangeltilstande, der kan være opstået.

Jeg tester dig bla. for:

 • Hvor stor er stressbelastningen, både psykisk og fysisk
 • Mangler du vitaminer og mineraler
 • Fedtsyrestatus ( får du nok Omega3 og lign. fedtsstoffer )
 • Afgifter du godt nok
 • Er din fordøjelse nedsat
 • Mangler fordøjelsesenzymer
 • Er der fødevarer-intollerancer
 • Er din syre-base balance i orden
 • Er der andre mangler i dit system
 • osv. osv. 

Derudfra laver jeg en plan til dig, om hvad du selv kan gøre for at hjælpe din krop og dit system med at få det bedre. 

Planen kan handle om kost, kosttilskud, søvn, motion, meditation og evt. andre terapiformer.

I den plan kunne der typisk indgå forslag til at bruge Tankefeltterapi som følelsesforløsende terapi. 
Med Tankefeltterapien arbejder vi med at fjerne årsagen til stressen, nulstille gamle følelser, gamle tunge oplevelser, gamle traumer og uhensigtsmæssige personlighedsmønstre, feks. at man altid siger ja og aldrig siger nej, at man altid skal være den søde og rare for at være vellidt. 
Sådanne mønstre kan feks. medføre at man let bliver overbebyrdet, at man lader andre vade ind over sine grænser osv. 
Inderst inde kan vi måske godt mærke, at dette ikke er godt, men vi sidder fast i det. Det er svært at ændre. Netop det kan du bruge Tankefeltterapien til at nulstille på en ofte hurtig og let måde.

Alt ovenstående er jo bare eksempler; der kan være så mange grunde til, at vi er havnet i stressen.

Jeg har selv været syg med alvorlig stress 3 gange i mit liv. Dengang kendte jeg ikke til TFT, jeg fortsatte bare i mit gamle mønster og endte der igen og igen. Jeg var (er stadig lidt - der arbejdes på sagen :-) ) netop en pleaser, som altid sagde ja og tog den ene byrde og kamp efter den anden - og blev syg af det. 

Nu ved jeg, at jeg ikke kommer der igen, fordi når jeg kan mærke jeg er få vej ud af et forkert spor, bruger jeg TFT til at opløse det. Fordøjelsen

Dit velvære starter i din fordøjelse. 
Og negative symptomer alle mulige steder i og på kroppen, starter i din fordøjelse.

Fordøjelse skal være en fornøjelse.

Din fordøjelse og dit tarmsystem er det allervigtigste for at have en sund krop, hvor alt er i balance. De fleste sygdomme starter med en tarm, der ikke fungerer optimalt

På min klinik ser jeg at 9 ud af 10 personer jeg vegatester, har ubalance i fordøjelsen. De fleste kommer og fortæller om deres gener og symptomer, men nogen har vænnet sig så meget til tingenes tilstand og har glemt, hvordan det egentlig skal føles. De kommer måske med eksem, ondt i leddene, hyppige hovedpiner, allergi, stress, svækket immunforsvar m. gentagne infektioner, Candida svamp, dårlig søvn, følelse af tunghed og tristhed og meget mere.

Årsagen sidder dog i en mave-tarmsystem,  der ikke fungerer optimalt, hvor optagelse af de gode næringsstoffer og afgiftning og udskillelse af affaldsstoffer forringes.

Ubehaget i fordøjelsen kan jo spænde helt fra lidt oppustet fornemmelse til alvorlig tarmbetændelse.

Så kan du genkende et eller flere af disse symptomer:

 • Oppustet mave
 • Luft i maven
 • Mavekneb
 • Diarré
 • Forstoppelse
 • Skiftende afføringer
 • Irritabel tyktarm
 • Bøvsen og sure opstød
 • Mad du ikke tåler

Læs her om hvad Anette Harbech-Olesen, Mad for Livet, skriver om Lavt mavesyre og B12 mangel 
og 
Læs her om den oversete lidelse Lavt mavesyre 

Så kan du have glæde at en tid hos mig til en vegatest, hvor jeg tester for, hvad der er i ubalance i dit tarmsystem.

Jeg tester feks for at se, om du har lavt mavesyre, om din tarmslimhinde er påvirket, mangler du fordøjelses enzymer, arbejder din lever optimalt , har du utæt tarm / Leaky gut, har du en svampeinfektion, mangler du tarmbakterier osv.

HVORFOR FÅR VI UBALANCE I FORDØJELSEN?

Der kan være flere grunde til, at vi får bøvl med fordøjelsen.

En typisk årsag er stress.

Når vi stresser for meget, påvirker stresshormonerne fordøjelsen negativt. Dette sker fordi kroppen er gået i alarmberedskab. Fordøjelsen er ikke længere det vigtigste, da stressen opleves som en fare i vores system, en fare vi enten skal bekæmpe eller flygte fra. Sådan har vores krop været indrettet til at reagere siden urtiden.

Andre årsager kan være sygdom, medicin, alder og følelser.

Følelser går lige i maven / tarmene.

Tarmen er vores anden hjerne. Der er utrolig tæt samspil.

Det leder mig frem til at fortælle lidt om METAsundhed. METAsundhed er et terapeutisk redskab til at forstå sammenhængen mellem en fysisk ubalance og en psykisk ubalance.

Gemmer din krop på gamle fortrængte oplevelser, gamle ubehagelige følelser, tidligere oplevede chok og traumer, vil dette altid på et tidspunkt give fysiske gener.

Når vi taler om fordøjelse, taler vi i METAsundhed om ufordøjelige følelser, svært ved at fordøje, hvad den ydre verden byder én. Det kan være både store og små oplevelser. Uanset størrelsen, kan det give problemer, når de får lov at være uforløste, får lov at "gemme sig i kroppen", måske har vi ubevidst eller bevidst valgt at fortrænge dem, da det var for ubehageligt.

Alt dette ovenstående har  jeg redskaber til at støtte dig i at få løst.

 • 1. Først tester jeg dig for mangler og ubalancer og laver en plan for hvad du kan gøre
 • 2. Anbefaler dig Metasundhedsanalyse og Tankefeltterapi til at forløse dine gemte følelser / traumer

Jeg har selv været syg med Stress og Lavt Stofskifte og oplevet på egen krop, hvilke store udfordringer, det gav min fordøjelse.


Læs mere om Vegatest her

Læs mere om Tankefeltterapi her

Se priser og rabatordninger her