LAVT STOFSKIFTE

Lavt Stofskifte

Jeg har lavt stofskifte!
Jeg brænder for at hjælpe dig med at få det bedre!

Jeg er ikke ekspert i stofskiftet - jeg håber bare på at kunne hjælpe
og inspirere dig med min erfaring fra egen krop og min vej i dette.
I dag har jeg det godt og har en følelse af at jeg har fået mit liv tilbage.

Jeg er ikke på 100% ydeevne i forhold til før, nok ca 80%, men jeg har energi og fungerer fint i min hverdag. Jeg håber på at komme på 100% en dag, bare på en NY måde end før jeg blev syg. For det var jo det jeg blev syg af. Der var alt for megen kamp, alt for meget stress, alt for meget fart på i mit liv. Måske er de 80% nu netop mine nye 100%. Så forandring er nødvendig. Og mentalt. 

Jeg skal hele tiden være obs på min livsstil, såsom min kost, min fordøjelse
samt minimere stress og stressende opgaver i min hverdag .

Og ja jeg falder da af og til i "den sorte gryde", hvor jeg ikke får spist optimalt, hvor der sniger for mange opgaver og stress ind i mit liv, nogle gange uforskyldt og andre gange selvforskyldt. Det mærkes faktisk hurtigt, og så er kunsten jo at komme op på hesten igen.

HVAD FÅR DU UD AF AT GÅ I FORLØB HOS MIG?

Du får det bedre både fysisk og psykisk, og du får mere energi ved at din krop blir støttet på alle planer med næringsstoffer og vi fjerner belastende faktorer. 
Du får styr på din fordøjelse og dermed dit optag af mad og kosttilskud, som er vigtige for at du kan producere stofskiftehormoner og få dem ud at virke i dine celler.
Du får elimineret eller i det mindste får du taget energien ud af følelsemæssige årsager til Lavt stofskifte. Det gir ro i nervesystem og stofskifte.

Så vi kommer hele vejen rundt om dig!

Glæder mig til at hjælpe dig og holde dig i hånden på din rejse til bedring :- )

Hvad er vigtigst at gøre noget ved først?

Det allervigtigste er at få i balance er din fordøjelse. De vigtige næringsstoffer, som dit stofskifte er afhængig af, for at kunne fungere optimalt, optager du via din fordøjelse. Det er især mineralbalancen, der er vigtig. Du skal feks. bruge zink og selen til at konvertere / omdanne stofskiftehormonet T4 til T3. 
T3 er det aktive stofskiftehormon, som gerne skulle sendes ud i alle celler i hele kroppen for at du har energi nok, og for at alle cellerne kan gøre deres specifikke arbejde godt nok.

Ofte ses, at man som stofskiftepatient har reduceret mavesyre, reduceret egenproduktion af fordøjelsesenzymer o.l. Det hæmmer netop på dit optag af vigtige vitaminer og mineraler.

Leveren er også ofte ekstra på arbejde, når det gælder stofskiftet. Den skal bla medvirke til hormondannelse, hormonregulering, rense dit blod, udskille gamle brugte hormoner osv. Når stofskiftet er nedsat, nedsættes leverens arbejdsevne og ovennævte processer bremses. Det er også i leveren at det inaktive T4 hormon omdannes til det aktive T3 hormon. 

Stress er også meget vigtig af få bragt i ro, både den fysiske stress, men også den mentale og følelsesmæssige stress.

Sidder du i et job, hvor kravene er store og hvor du har svært ved at holde deadlines, eller er du i et parhold, som er problematisk? Har du haft store skelsættende oplevelser i dit liv, såsom skilsmisse, dødsfald i familien, økonomiske problemer evt konkurs? Har du aldrig helt kunnet få lov til være den du er inderst inde, har du altid skullet gøre som andre forventede af dig, har du været bange for at sige fra, er du en pleaser?

Hvis alle disse følelser og oplevelser ligger ubearbejdede i kroppen eller  ikke er blevet ordentlig bearbejdet, evt. terapeutisk, ligger de også summer og påvirker dig og dit stofskifte negativt.

Min måde at hjælpe dig på:

 • Vegatest for at klarlægge dine mangler og belastninger
 • Metasundhedsanalyse for at give dig forståelse for årsagerne til stofskifte ubalancer
 • Jeg lægger en plan til dig, om hvad du kan gøre for at støtte din krop bedst muligt.

Den plan kan typisk indeholde midler til at støtte din fordøjelse og afgiftning,  midler der påvirker dit stofskifte direkte, vitaminer og mineraler, fedtsyrer, kostændringer, forslag til at reducere stress , anbefalinger til andre terapiformer som støtte.

 • Vi tager også en snak om stress og følelser, alt efter hvad der er kommet frem i vores samtale.
 • Evt. bearbejde gamle negative følelser og oplevelser med Tankefeltterapi.
  På den måde kommer du hurtigere i mål og får det godt igen
  .

Du er selvfølgelig også velkommen til at bestille de behandlingsformer du ønsker feks. hvis du "kun" ønsker hjælp via en Biopatisk vegatest / Sundhedsanalyse og den plan du får der, eller kun ønsker Tankefeltterapi eller kun ønsker en Metasundhedsanalyse.

Du kan også købe et Lavt Stofskifte-forløb.
Pris kr. 4300,- ( norm. 4800,-)

 • Vegatest ( går mest på fysiske mangler og belastninger)
 • Mini Metasundhedsanalyse ( følelsesmæssige og mentale årsager til Lavt stofskifte) + Tankefeltterapi
 • Tankefeltterapi
 • Tankefeltterapi
 • Opfølgning Metasundhedsanalyse ogTankefeltterapi

Hvad sker der i kroppen og hvad er symptomerne?

Der er mange, især kvinder, der døjer med lavt stofskifte. Og mange går sikkert udiagnostiserede rundt, da symptomerne kan minde om så meget andet, især stress. Og ja stressen er der helt sikkert, da den ofte ligger forud for det lave stofskifte.

Og lavt stofskifte påvirker hele din krop, hver eneste lille celle i HELE kroppen. Derfor kan det føles mere eller mindre invaliderende at have et lavt stofskifte.

Andre kan mene "du kan da bare kan tage dig sammen" , men når du er fuldkommen udkørt, træt og nedtrykt og ikke har kunnet komme ud af stedet, ja næsten ikke kunne stå op om morgenen, så er det ikke muligt.

Eller udtalelsen "hvis du taber dig, så får du det bedre" - hvad nu hvis det er helt umuligt at rokke vægten nedad, tværtimod går den meget nemt opad, nærmest uden grund.

Og du magter næsten ikke at deltage i sociale arrangementer, kræfterne og overskuddet er der ikke, uanset hvor meget du prøver og ønsker det. Du føler dig fuldstændig drænet og flad. Udover det kommer der alle forandringerne i dit udseende, du også skal høre på kommentarer om eller se folk lave elevatorblikket - på den dårlige måde. Vægten er steget, håret er tørt og kedeligt, huden driller, væskefyldte øjenomgivelser, du ser træt ud osv.

Hukommelse og koncentration er en by i Rusland, hjernen føles "teflonbelagt", alt glider af, du kan ikke tænke klart. Du er nødt til at skrive vigtige ting ned for at huske dem.

Led og muskler smerter, trapper er noget f....... har skabt. Du føler dig tung og langsom.

Et stofskifte i ubalance er mange grimme sider.

Symptomer på lavt stofskifte

 • Udpræget træthed grænsende til udmattethed
 • Vægtøgning uden speciel påviselig grund
 • Væskeophobning i kroppen
 • Hukommelsesbesvær, tågehjerne
 • Ledsmerter
 • Forstoppelse
 • Kuldskærhed
 • Langsom puls
 • Hæs stemme
 • Påvirkning af menstruationen
 • Humør påvirket negativt
 • Indre uro
 • Søvnbesvær
 • Tør hud,
 • Tørt hår, hårtab
 • m.m.

Årsager til lavt stofskifte kan være:

 • Hashimotos, autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen
 • Stress
 • Mangel på næringsstoffer især zink og selen
 • Dårlig kost
 • Operation i skjoldbruskkirtlen
 • m.m..

Stofskiftet

For at forstå, hvorfor stofskiftet kan blive for lavt, kommer der her lidt baggrundsviden om hvordan stofskiftet bliver styret i vores krop. Stofskiftet er energiomsætningen i kroppen og styres af skjoldbruskkirtlen og hypofysen. Skjoldbruskkirtlen, eller Thyreoidea, som den også hedder, er en lille kirtel formet som en sommerfugl. Den er placeret på forsiden af halsen. Skjoldbruskkirtlen styres af hypofysen, som er en hormonkirtel i hjernen. Hypofysen sender besked til skjoldbruskkirtlen om at producere stofskiftehormoner ved hjælp af hormonet TSH.

Stofskiftet blir styret at hormonet T4 / Thyrosin og T3 / Trijodthyromin.

Hvad er lavt stofskifte?

For lavt stofskifte kaldes også myksødem, hypothyreoidisme eller hypothyreose. Det lave stofskifte opstår, når der ikke kan dannes nok stofskiftehormoner.

Hvordan opdages Lavt Stofskifte?

Mange kan gå rundt med tilstanden i lang tid ( incl. mig selv ) før det blir opdaget. Det er fordi symptomerne indtræder stille og roligt og minder om så mange andre ting. Feks minder mange af symptomerne stresssymptomer. Det er til med også normalt, at man kun oplever nogle af symptomerne, og at de ikke er særligt udtalte.

Hos ældre mennesker skal man være mere opmærksom, fordi symptomerne til forveksling ligner de almindelige forandringer, der sker, når vi bliver ældre.